Instagram werkt niet in 2022 – Hoe nu te repareren

Controle 1: Controleer Instagram-uitvalrapport

Het eerste dat je merkt dat Instagram niet werkt op je telefoon, is het statusrapport over de hele wereld controleren. Websites zoals “Downdetector” of “Outage.report” tonen wel de laatste updates.

Controle 2: Installeer de app opnieuw

Als je last hebt van Instagram-problemen in 2022, probeer deze dan ook. Er kan een bugfix in de applicatie zijn of een regelmatige update waarvan u misschien niet op de hoogte bent. Open daarom de Play Store op Android of App Store op de iPhone. Zoek of er nieuwe updates op Instagram zijn en selecteer “Update”.

Zelfs daarna, als Instagram niet werkt, overweeg dan om de app opnieuw in te stellen. Hier resetten betekent niet opnieuw opnieuw installeren. In plaats daarvan moet u de cache en onnodige gegevens wissen.

  • Android: ga voor hetzelfde naar Instellingen > Apps beheren > Instagram > Druk lang op Gegevens wissen > Cache wissen.
  • iPhone: Start in dit geval uw telefoon opnieuw op en werk de app bij naar de nieuwste versie.

Het resetten van de Instagram-app op de iPhone is echter niet mogelijk, dus u moet de app verwijderen en opnieuw installeren

Deze bovenstaande stap kan helpen bij het verwijderen van corrupte bestanden die de goede werking van Instagram afleiden. Nogmaals, u kunt inloggen op uw account en hopelijk werkt het.

Controle 3: Probeer het uit op internet

Als Instagram zelfs nu nog niet op je telefoon werkt, probeer dan de webversie. Log in via het webgedeelte en merk op of het wordt geladen of niet om te leren waarom Instagram 2022 niet werkt.

Als Instagram nu op internet werkt, maar niet op de telefoon, overweeg dan om het een tijdje via de computer te gebruiken. Maar als het nog steeds niet op het systeem wordt geladen, moet je misschien wachten tot Instagram na enige tijd actief is.

Controle 4: App-toestemming

Als de vereiste machtigingen bijvoorbeeld niet aan je Instagram worden gegeven, kun je problemen met Instagram tegenkomen die steeds maar stoppen.

Wat je moet doorlopen is, open de Instellingen> App & Meldingen> Instagram. Controleer hier App-machtigingen. Schakel hier Camera, contactpersoon, locatie, microfoon en opslag in, in ieder geval voor de juiste functionaliteit.

Controle 5: Heeft u netwerkproblemen?

Nou, dit klinkt misschien een beetje onconventioneel, maar er kunnen zeker netwerkproblemen zijn. Als dit het geval is, maak dan verbinding met wifi en bevestig het laden ervan. Als je niet in de buurt van wifi bent, vraag dan je vriend om je wat data te lenen met een hotspot.

In deze situaties kun je contact instagram Nummer nederland bellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *